beats by dre cheap

Da li je to samo fol?

Tajna Karipskog mora

Atlantida konačno pronađena?

Tim znanstvenika, koji svoj identitet želi zadržati u tajnosti, tvrdi da je u Karipskom moru pronašao mitski grad-državu i javnosti su predočili snimke koje to dokazuju.

Grupa podvodnih arheologa iznijela je posljednju tezu o lokaciji Atlantide.

Znanstvenici koji su se odbili identificirati objavili su seriju fotografija koje su snimljene u karipskom podmorju.

Tvrde da fotografije predstavljaju nestali grad stariji od egipatskih piramida, čije ruševine datiraju iz 2600. godine prije Krista.

Čak su rekli za jedne francuske novine da se među strukturama nazire i piramida.

No, ne žele otkriti točnu lokaciju ovog nalazišta, samo da se nalazi negdje u Karipskom moru.Neki njihovo otkriće smatraju zanimljivim, dok drugi samo odmahuju rukom.

Od prvog spomena Atlantide, mitske države iznimnog bogatstva, znanja i moći, njeno postojanje budi pažnju znatiželjnika i mnoge je avanturiste natjeralo u potragu za njom.

Do sada su je nalazili na brojnim lokacijama.

Ruski znanstvenici su 1997. godine tvrdili da su je locirali 160 kilometara od Cornwalla.

Tri godine kasnije nestali grad pronađen je na dubini od 92 metra sjeverno od turske obale u Crnom moru. Pretpostavljalo se da je to područje progutala voda tijekom velike poplave 5000 godina prije Krista, koja se spominje u Starom zavjetu.

Američki arhitekt je 2004. pronašao čovječjom rukom zidane zidine na dubini od 1,5 km u moru između Cipra i Sirije.

Švedski znanstvenici tvrdili su, pak, 2007. da Atlantida leži u Sjevernom moru na velikoj podmorskoj gredi Dogger Bank koja je poplavljena za vrijeme brončanog doba.

Ove godine u veljači putem Google Eartha pronađene su brazde na dnu Atlantskog oceana u blizini afričke obale, no pokazalo se da ipak nije riječ o mitskom gradu-državi.

 

Izvor: Net.hr

galaksija
http://galaksija.blogger.ba
09/02/2010 14:00