beats by dre cheap

Vijesti iz Visokog

Peta sezona istraživanja Bosanske doline piramida

Peta arheološka sezona istraživanja Bosanske doline piramida u Visokom zvanično će biti otvorena 5. juna.
Manifestacijom "Srcem za piramide 2010." nevladin sektor Visokog, Općina Visoko i neprofitna Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" zaželjet će dobrodošlicu turistima, istraživačima, ali i volonterima koji učestvuju na međunarodnoj radnoj akciji volontera "MRAV Bosanske piramide 2010."

Prvi volonteri iz Makedonije, Hrvatske, Rusije, Velike Britanije i iz svih krajeva Bosne i Hercegovine su već počeli radom 1. juna, saopćeno je iz Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

U Općini Visoko u subotu će biti održana i konferencija za medije na kojoj će predstavnici Fondacije i Općine govoriti o ciljevima međunarodne radne ackije volontera, a tog dana bit će organizirana i svjetska premijera knjige dr.sci. Semira Osmanagića "Piramide s pet kontinenata zauvijek mijenjaju našu prošlost, a time i budućnost".

Također, istog dana, bit će održana svečana sjednica Upravnog odbora Fondacije te organizirana posjeta volonterima na arheološkoj lokaciji prahistorijskog podzemnog kompleksa "Ravne".
(FENA)

galaksija
http://galaksija.blogger.ba
03/06/2010 11:57